Ezek a Szlovák Posta új díjai a Kínából érkező csomagokért
Vásárlás Kínából

Frissítve: Ezek az új szlovák postai díjak a kínai és más országokból érkező csomagokért 2021 júliusától

Hozzászólások (17)
 1. Tomas azt írja:

  Köszi az infót!

 2. Jano azt írja:

  Véleményem szerint a Slovenská poštának volt elég ideje arra, hogy ésszerű megoldást találjon a kis értékű szállítmányok adóztatására vonatkozó új szabályok alkalmazásához, de sajnos ez nem történt meg. A vámeljárások 3 különböző forgatókönyve érdekelt, amelyekben a címzett alapvetően nem tudhatja előre pontosan, melyik forgatókönyv fog bekövetkezni, és így végül mennyit fizet az árukért, vagy megéri-e megrendelni azokat vagy sem. Természetesen a Slovenská pošta lehetőséget nyújt arra, hogy megtagadja szolgáltatásait, mint közvetítő a vámeljárásokban, és bátran fizet díjat. Ugyanakkor feltételeket szabott a közvetítő szolgáltatásának elutasítására oly módon, hogy minimalizálja az ebből az üzleti tevékenységből származó jövedelem csökkenését. Ami az "egyet nem értés kifejezése" formát illeti, én nem látom az érintett (címzett) beleegyezését a személyes adatok kezeléséhez, ami valószínűleg senkit sem zavar.

 3. Márton azt írja:

  Tehát jelenleg 2–4 EUR (postán keresztül)… vagy egyedül 4 EUR-ért. Szuper üzlet az SP számára.

  1. Frederik azt írja:

   Igen, sajnos így van…

 4. Márton M azt írja:

  Így van ez egy jó rendetlenség megbocsátásával, és csak imádkozhatunk, hogy a Cseh Posta ne lelkesedjen. Valahogy nem értem, hogy mi a díj. ÁFA fizetett, fizetett. A postaköltség kedvéért fizetnek semmiért, amit a háznak mondott.

 5. Jack Ma azt írja:

  Az uniós jogszabályok nem vonatkoznak a Szlovák Postára? A Slovenská poštát magas pénzbírságban kell részesíteni kirúgásért.

  "Az IOSS közvetíti az áfa bevallását és befizetését az eladók számára, akik importált árukat távolról értékesítenek az EU-ban vásárlók számára. Az IOSS megkönnyíti ezt a folyamatot a VEVŐ számára is, aki az árut a vásárlás idején fizeti, ezért nem lesznek meglepő díjak. Ha az eladó nincs bejegyezve az IOSS-be, a vevő köteles áfát és általában a fuvarozó által az áruk EU-ba történő behozatalakor felszámított vámkezelési díjat megfizetni. "

  forrás:
  https://op.europa.eu/sk/publication-detail/-/publication/a12cbf46-6b4d-11eb-aeb5-01aa75ed71a1

 6. ERik azt írja:

  Tudja valaki, hogy van-e cseh hasonló lövési díjam, mint a szlovák 4eur postának? (4eur-ot írok, mert amíg nem kapok megrendelést az aktustól, ez bőkezű engedmény lesz 2eur, de 4eur 1.9.2021-től)
  Resp, Ausztria én?
  Köszönöm

  1. Frederik azt írja:

   Helló, nem mondhatjuk 100% -nak, de a Cseh Köztársaságnak valószínűleg nincsenek ilyen díjai.

 7. erik azt írja:

  Óvakodj a kasszasikerektől is - dollárért fizettem az aliexpressért, de az áfa nekem euróban jött, külföldi… 20 USD áru 4 eurós áfát égetett. chory rendszer toto

 8. Márton M azt írja:

  Erik számára: az áfa beszedését a Cseh Köztársaságban még nem hajtották végre a gyakorlatban, ami a C.postyt illeti, egyelőre nem lehet megmondani, hogy nem Ön talált-e fel hasonló díjat. Az Ali weboldalán találtam azonban egy szöveget, ami nem jelenti azt, hogy a szállítmányt a q logisztikai vállalat kezeli, ezért az SVK oosta csak lemásolja a már elkészült szöveget. Szöveg itt: Az európai vásárlók számára az IOSS frissül a boltban Július 1. Logisztikai cégünk postai úton kezelheti az áfát vagy az adókat (Economy Mail: 1. Cainiao Super Economy, 2. Cainiao Super Economy Global, 3. Cainiao Expedited Economy, 4. Cainiao Super Economy for Special Goods, 5. China Post Ordinary Small Package, 6. SunYou Special Economy, 7. YANWEN Special Economy.Javasolt levél: 1. AliExpress Saver Shipping, 2. AliExpress Standard Shipping, 3. Cainiao Standard for Special Goods, 4. China Post Registered Air Mail, 5. YANWEN Special Standard Fast express : 1. AliExpress Premium Shipping) Egyéb szállítmányok, például E-csomagok, DHL, UPS stb. Információt kell kínálniuk az újbóli adózás megakadályozása érdekében.

 9. Jozef azt írja:

  Az első lehetőség az, hogy Ön nem fejezi ki egyet nem értését a Slovenská pošta szolgáltatásainak igénybevételével kapcsolatban, amikor a posta automatizált módon, a posta dolgozó közbeavatkozása nélkül megpróbálja vámáru-nyilatkozatot benyújtani. Ebben az esetben 2 € díjat kell fizetnie áfával. A feltétel azonban az, hogy a posta minden szükséges információval rendelkezzen a közlekedési vállalattól vagy a küldő postától. Azt azonban nem tudni, hogy pontosan mit kell tartalmaznia ennek az információnak. Ezután az elszámolt áfát (maguknak az áruknak az áfáját) az ügyfél fizeti meg a szállítás kézhezvételekor.

  Kérdezhetem az áfa befizetésének részét a szállítás átvételekor, mit jelent, ha már megfizettem az áfát (adót) az eladónak?

  1. Frederik azt írja:

   Ezért Önnek ez semmit sem jelent, ha már befizette az áfát az eladónál, akkor ő fogja kezelni.

 10. Eva azt írja:

  Szia, nem tudsz tanácsot adni nekem. Május óta rendeltem szállítmányokat az Aliexpress-től, amelyek során azt írja, hogy június óta Szlovákiában vannak. Most megkaptam az első szállítmányt a vámtól, természetesen áfával + 2 € -kal. Csak Szlovákiába érkezésem mutat 3.6-ot. A posta azt állítja, hogy a szóban forgó szállítmányokat az SK felé vezető úton nem követik nyomon. Azt mondják, hogy a várható szállítási dátumokat kiszámítják a nyomkövetők, amelyeket egyes algoritmusok kiszámítanak, és ez a szállítmányom elérte az SK-t 2.7-ig. A szállítmányom szállítási száma LP00447722287377, és a Track24-en keresztül is nyomon követtem. Nem vagyok biztos benne, hogy ezt mondják-e. Ezt más forrásból kell megerősítenem. Nem nagyon bízom a levelekben 🙂.

 11. Zdeno azt írja:

  Képes lennék tökéletesíteni a díjak keresésének ezt a módját. Például. elmész a Tescoba 3 tekercset venni. Arra számít, hogy körülbelül 24 centbe fog kerülni. A pénztárban lévő hölgy azonban 2 eurós díjat kér tőled, mert a vásárlás összegzését el kell küldeni a pénzügyi beszámolóba. De ha min. 48 órával a vásárlás előtt írásos igazolást küldtek a Tescónak arról, hogy Ön az önkiszolgáló pénztárgépet fogja használni, 3 euró díjat fizet a tárhely használatáért. És ha az SBSkár véletlenül ellenőrzi, hogy mindent elküldött-e, akkor még 2 eurót fizet ezért a csekkért. Vivat Szlovákia.

 12. Márton M azt írja:

  Csak egy rövid információ minden cseh vásárló számára. Balik Kínából, Banggood Expressz szállítás. Mindent Zasilkovnán keresztül, otthonról importálva. Részvétel nélkül cseh posztok. Remek nekem.

  1. Szerkesztőség azt írja:

   Igen, ez így működik a Szlovákiába történő szállítással, egyáltalán nem használnak SK postafiókot. Ezenkívül a csomag áfa és vám megfizetése nélkül érkezett meg. Kiváló. 🙂

 13. Nyest azt írja:

  maga a vámhivatal szerint a csomagom 7.7 raktáron volt, és levelet kaptam a 2.8 vámhivataltól. Szavakat fizettem 10,76 -ért a csomag értékéért. posta 9 euró és áfa 1,08 euró. Ez felháborító. valakinek bíróság elé kell állítania az SP -t. Mielőtt a vámosok elfogták a rendelést, és felkértek, hogy mutassam be az áru értékét, dokumentáltam azokat, és megfizettem a díjukat és az áfájukat, ha az meghaladta a 22 eurót. Most krémet nyal SP. Ugyanakkor a postásoknak nincs mit tenniük, a polcok üresen ásítanak és a postahivatalok is.

A válasz

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. A (*) szimbólummal rendelkező mezők kitöltése kötelező.

otthon

Zľavy

Vélemények

DealPlanet