Az AliExpressnél közvetlenül fizetünk áfát. Információ az új szabályokról
Vásárlás Kínából

Az Aliexpress már megmutatja az árakat áfával. A legrosszabb, hogy még az EU raktáraiból is. Miért ilyen?

Hozzászólások (23)
 1. Márton M azt írja:

  Megpróbáltam elemeket rendelni Kínából, és megerősítem, hogy az áfa automatikusan kiszámításra kerül a fizetéskor. Olyan nagy itt, hogy megoldódik az áfa fizetésével kapcsolatos aggály. Sajnos, akár csak hibáról van szó, és időben kijavítják, vagy valami mást, de ha hétnapos szállítással, azaz EU raktárral rendelkező lengyel raktárból rendelünk, automatikusan hozzáadódik az áfa is !!!

  1. Frederik azt írja:

   Helló. Javítottuk az EU raktárakra vonatkozó információkat. Az AliExpressnél itt is fizetik az áfát. : /

 2. Márton M azt írja:

  Remek munka, remek villám reakciója. Ami az EU raktárát illeti, ezek nagyjából elveszítik értelmüket - az egyetlen előny a szállítás sebessége. A bennük lévő áruk többsége valamivel drágább, ráadásul a postaköltséget általában fizetik. Más szóval, ha valaki nem rohan, jobb lesz Kínában rendelni.

  1. Frederik azt írja:

   Az EU raktárában lévő drágább termékek már nem érvényesek. Csak az AliExpressnél, ahol például körülbelül 6 eurót fizet a spanyol raktárból történő szállításért. Az ilyen Banggood sokkal kedvezőbb árú termékekkel rendelkezik a cseh / lengyel / spanyol raktárban, és főleg innen árul termékeket. Meglátjuk, hogyan alkalmazkodnak az AliExpress-en az eladók, mert a jelenlegi áfa-emeléssel rendelkező termékek közül (amiket észrevettünk, ez csak 17%) nem érdemes megvásárolni az EU-ból. : /

 3. Ádám azt írja:

  Tehát mától minden működik, mivel eddig csak az ár magasabb az áfával? Úgy értem, hogy a szlovák posta ezek után nem számol fel semmit az aliexpress-től történő rendeléskor, és a szállítmányt mostantól kézbesítjük, amikor közvetlenül áfát fizetek az aliexpressnek?
  Ďakujem

  1. Frederik azt írja:

   Helló. Ezt nem tudjuk biztosan, magunknak kell tesztelnünk az AliExpress megrendelését. Ha a termék 150 euróig terjed, akkor lehetséges, hogy a vámnál már nem állítják meg, mert a drágábbaknál már be kell fizetni a vámot.

 4. ds azt írja:

  Nem igaz az EU raktáraira. Az Aliexpressen található EU raktárak termékeit továbbra is az ÁFA terheli a fizetéskor.

  1. Frederik azt írja:

   Igen, az uniós raktárakról szóló információk már frissülnek. Használja a CTRL + F5 billentyűkombinációt a bejegyzés újbóli letöltéséhez.

 5. David azt írja:

  Valószínűleg semmi sem lesz olyan, mint korábban. Legalább tájékoztatni kell a vámhatóságokat arról, hogy ezt a csomagot már megoldották, és ez nem történik meg a formájuk és az elektronikus aláírásuk nélkül.

  1. Frederik azt írja:

   Ehhez automatizált rendszernek kell lennie, és a csomagoknak tartalmazniuk kell egy bizonyos HS (Harmonizált Rendszer) kódot is. Tehát meglátjuk, talán a csomagok 150 euróig is felmennek anélkül, hogy megállnának a vámnál.

 6. Lukas azt írja:

  Ma megkaptam az első májusi késett megrendelést, a nyomkövetési információk szerint néhány napja a vámhivatalban voltunk, így már fizettem díjat a csomagért és a postáért. Tehát ~ 10 € csomagért fizettem 2 € postát és 1,98 € áfát.
  Ált is fizettem Áli után egy másik megrendelésért, ezért kíváncsi vagyok, hogy őt is terhelik-e ezek a díjak.

  1. Frederik azt írja:

   Ha kínai raktárból érkezett, akkor csak 2 euró díjat kell fizetnie egy automatizált vámeljárásért. Ha EU-s raktárból rendelt, akkor már nem fizet semmit, és a csomag úgy érkezik, hogy nem áll meg a vámnál. Kipróbáltuk az AliExpress és a Banggood cégtől.

 7. Branko azt írja:

  a legfrissebb információk szerint úgy érzem, hogy a poszt még az Ali bevezetése után is díjat fog beszedni, egyelőre 2 euróra csökkent, de megint áradásnak kell lennie (9 euró), tehát a való életben megint pruser

 8. Dd azt írja:

  A posta továbbra is gyűjt 2 eurót minden csomagért, 4 eurót, amikor hozzá kell adnom néhány információt és kapcsolatba kell lépnem velük, valamint 9 eurót, ha kapcsolatba kell lépnem veled, plusz a vámtisztviselőkkel, és hozzá kell adnom az információkat. Ezeket az árakat szeptembertől fogom fizetni, ahogy írsz.

 9. Adrian azt írja:

  Szia, vissza akarom tenni ezt a botot, itt jobban örülök. Foglaltam egy AliExpress telefont, már az új értekezleteken, az áfát most hozzáadták a bérszámfejtéshez. A megrendelés akkor jelent meg, amikor megkapta a számlát, én megkaptam, de azt mutatták, hogy az ügyfél csak az e -mail címeket és címeket fogja látni. Lehetséges, hogy az AliExpress teljes munkaidőben működő vállalatokat állítson fel a számlákon való megjelenítésre?

 10. Botumato azt írja:

  A tapasztalataim a következők: ha a szállítás a kínai posta útján történik, az SK Post automatikusan 2 eurót számít fel. Ha a küldemény alternatív szolgáltatókon megy keresztül, még akkor sem, ha az SK posta kézbesíti őket, nem fizetnek semmit. Úgy tűnik tehát, hogy az SK pošta szép rizst készített belőle 🙁

  1. Frederik azt írja:

   Igen, ilyen. Ha a csomagot futárszolgálat szállítja Önnek, a vámeljárási díjat nem kell megfizetni.

 11. Névtelen azt írja:

  Tehát, ha jól értem… 150 euró felett, vámot kell fizetni. Az áfát az áratól függetlenül fizetik, függetlenül attól, hogy EU -s vagy kínai raktárból rendelek (ezért előnyösebb Kínából rendelni). Megrendeléskor letöltöm a számlát, majd lebonyolítom a vámeljárást, előnyösebb vámáru -nyilatkozatot benyújtani az eCeP -n keresztül, mint a Cseh Posta képviseletében, ahol a vámeljárás díja 200 CZK. Jól értem? Valahol olvastam, hogy az eCeP -t fizetik, zavarban vagyok.

  1. Frederik azt írja:

   Szia. Igen, a vám csak 150 euró felett fizetendő, és az áfa mindig. Jobb, ha nem Kínából rendel, mert az uniós raktárakból származó termékek nem állnak meg a vámnál. Ön csak akkor tudja kezelni a vámeljárást, ha az eladó nem szedte be Önnek az áfát, de már minden nagyobb üzlet megteszi, így ezzel egyáltalán nem kell foglalkoznia. Az automatizált vámkezelésért mindössze 2 euró díjat kell fizetni.

 12. Zuzana Schneider azt írja:

  Jó nap. Érdekel Kínából 250 euró értékű csomagot rendelni, a szállítás ára 115 euró legyen. Láttam, hogy ott már hozzáadták az áfát. A csomagot a CZ raktárából kell eljuttatni hozzám (tehát benne van az eladó ajánlatában). De nem tudom, mit tegyek ezután. Magamnak kell vámeljárást kérnem, vagy hozzám kerül, vagy hogyan? Teljesen össze vagyok zavarodva. Akkor már nem fizetek áfát, amikor az eladó felszámítja? Akkor elviszi az államhoz?
  Köszönjük a választ

 13. Bársony azt írja:

  Szia, szóval csak a tisztázás kedvéért: 10 euró értékű tételért, és 1 euró áfát fizetek az aliexpressnek (tehát összesen 11 eurót), akkor is meg kell fizetnem a 2 eurós díjat a Szlovák Posta felé? Miért van ez, nem tesznek mást, csak látják, hogy az áfa már be van fizetve és leszállítják.

 14. David azt írja:

  Helló, azt hiszem, tévedés van a cikkben

  „Amint említettük, az új után további áfát kell fizetnünk minden értékű termék után. Az adó összege országonként eltérő (Csehországban ez 20%), ami "

  ÁFA 21%

  1. Frederik azt írja:

   Helló, köszönöm észrevételét, a szlovák fordításból volt információ, de a cseh változatban már helyes.

A válasz

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. A (*) szimbólummal rendelkező mezők kitöltése kötelező.

otthon

Zľavy

Vélemények

DealPlanet